Presidentti läksi Bandaan aamulla ja nyt me Jakartaan jääneet keikumme konttorituolilla, syömme lakua ja mietimme, että mitäs tässä sitten pitäisi alkaa hommaamaan. Melkoinen koneisto tällaisen valtiovierailun ohjelmoimiseen kyllä tarvitaan. (Konttorin koko naisisto ihastui salskeisiin adjutantteihin, tietysti. ) Indonesian puolella kun suunnitelmat vaihtuvat joka kolmas minuutti ja vastaus lähes mihin tahansa kysymykseen riippuu lähinnä vastaajan mielikuvasta, ei tiedosta. Onneksi apudelegaatio oli sen verran ammattiporukkaa, että meidän vaatimattomalla avustuksella vierailu meni ilmeisesti aika hyvin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Itse olin tietysti innoissani kuin pikkulapsi, kun pääsin Presidentin palatsiin seremonioita todistamaan. Aika epätodellinen olo, pitää sanoa, kun maammelaulu soi, tykit jysähteli ja presidentti katsasti lego-sotamiehiä. Kengän korkokin lähes katkesi kesken kaiken, enkä ehtinyt kotiin vaihtamaan missään välissä. Sanomattakin selvää, että loppupäivän klinkuttelin suhteellisen tyylittömästi... (mutta sentään arvokkaassa seurassa...)

 

1309168.jpg

 

Pientä kohellusta paikallisen pressin ja hotelliväen kanssa pääsi tietysti tapahtumaan. Ihan tyynesti (tai oikeastaan kiireellä) kokoilin lamppuja parin tv-kuvaajan apuna, kun paikallinen protokolla tuli ja ilmoitti, että mehän rakennetaan studiota varapresidentti Yusuf Kallan huoneessa. Eipä siinä mitään, mediaväki huiskittiin pihalle, jonka jälkeen Kalla ja Halonen istuivat viitisen minuuttia puoleksi rakennetussa Talk-show setissä. Oli kenen syytä tahansa, olisi saanut jäädä sattumatta, koska ilmeisesti luonteeni mukaan aion vielä mummonakin saada nolostuspuistatuksia, kun mietin tilannetta... 

 

Tällainen kuitenkin saatiin ulos. Äänenlaatu jättää toivomisen varaa, mutta silti.

http://www.liputan6.com/liputankhusus/?id=155142

 

Eilen illalla presidentin valokuvaaja ja lehdistövirkamiehet kutsuivat illastamaan presidentinlinnan keittiöön, kun satoi vimmatusti vettä. Harmin paikka, ettei ollut yhtään aikaa. Olisi nimittäin ollut hauskaa anekdoottiainesta herkutella state-banquetin ylijäämä-annoksilla SBY:n keittiössä!

 

Noh, Presidentti delegaatioineen on lähetetty Acehiin aamulla ja Riitta siellä vielä pää kolmantena jalkana vipeltää, mutta Jakartan porukka on tsemppauksen loputtua kuin valiumkourallisen jäljiltä.  Siitä syystä runosuonikaan ei juuri laula...

 

---

 

Yleisesti ottaen Jakartassa on taas tapahtunut kasvojen vaihdoksia. Mika, Jens, Niels ja Majbritt ovat takaisin skandinaviassa, Veronica ja Anette tulleet tilalle. Onhan tämä välillä aika rasittavaa, että aina on joku joka lähtee, ja joku jonka kanssa pitää aloittaa alusta. Viime perjantaina juhlimme uusioperheen kanssa kiinalaista uutta vuotta (ilmeisesti)  'moviestar'-pirskeissä.

 

1309173.jpg

Uusioperhe

 

Oli oikein mukavaa, mutta ajoituksessa olisi ollut toivomisen varaa. Suoraa pressan linnasta kenraaliharkoista juhliin (eikä aikaa käydä edes suihkussa välillä) ja aamulla suoraa suihkun kautta lentokentälle hermoilemaan. ( Silmäluomet olivat muuten niin turvoksissa, että piilolinssejä oli turha yrittää päähän...)

 

 

 

Valokuvat seuraavat huomenna, kunhan ehdin niitä purkaa...