Suhteellisen karmaisevan 36 tunnin lentomatkan jälkeen pääsin vihdoin näivettyneenä Helsinkiin...(ja vielä ihan tahallani olin suunnitellut Singaporeen 13 tunnin layoverin, että ehtisin käydä vähän kaupungilla. Kaupungilla vähän käyminen tarkoitti sitten metrolla Orchad Roadille, jumalaiseen Kinokunya kirjakauppaan pariksi tunniksi, kahvilaan lukemaan Strait Times ja takaisin lentokentälle. Varsinainen maailmanmatkaaja taas...)

No se siitä. Vuosi Indonesiassa meni ihan hiivatin nopeasti ja oli hyvinkin yksi elämäni parhaista. Jollei mukaan lasketa sitä, että kavereita ja perhettä ei pysty näkemään niin paljon kuin haluaisi, negatiivisia juttuja vuodesta 2007 on vaikea löytää. Noh, yleisesti ottaen, hengittäisin mieluummin pakokaasua hieman pienemmässä määrin. Myrkyn hönkimiselle ei nyt kuitenkaan tule loppua ihan vielä, sillä tammikuun lopussa palailen takaisin Jakartaan vielä runsaaksi puoleksi vuodeksi töihin.

Eilen illalla pakotin ystäväni Jaanan katsomaan valokuvia, ja mietin itsekseni mitkä olisivat olleet vuoden 2007 Lempparit (uusien ystävyyksien lisäksi)

Ehkä nämä...

1.Työmatkat. Erityisesti mieleen jää varmasti matka Länsi-Sumban pikkukyliin (eikä vähiten siksi, että tuliaisena tuli lavantauti) ja keskustelut fundamentalistimuslimien kanssa Pasuruanissa ja entisten GAM:n naississien kanssa Banda Acehissa.

2. Sukeltaminen. Entisen suosikkini, Bunakenin, rinnalle nousi Pulau Weh, pohjois-Sumatralla.

3.Jakartan arki. Kuntosali -  Lara Djonggranin Rendang, Sushigoove, Gado-gado ja paistettu tempe neloskerroksen kanttiinissa lounasaikaan- italialaiset leffat keskiviikkoisin - perjantaiset iltapäiväkahvit- Taman Rasunan uima-allas - iltateet ja E! Entertainment TV Ninin kanssa - Kodin portin yli kiipeäminen aamuyöllä korkokengissä, kun turvamiehet (hmmm...) ovat nukahtaneet TV:n eteen.

4.. Ruotsalaisten Puncakin talo. Täällä tuli vietettyä monta mahtavaa viikonloppua vilpoisassa vuoristoilmassa saunoen, syöden ja juoden.

5. Bale-Bale. Ihana Jaavalaistyylinen paikallinen kauneushoitola ja hierontasalonki, jossa voisin pyöriä tuntikaupalla hemmoteltavana... huokeaan hintaan.